Vad gör jag vid problem?

Domare

Om endast en domare infinner sig skall denne döma matchen själv. Domararvodet är då 1,5 gånger det normala.

Om en domare kommer efter att matchen har startat skall denne domare hoppa in och döma resterande tid av matchen. I detta fall utgår inget arvode till domaren. Den  domare som har kommit i tid till matchen kan ändå få 1,5 gånger det normala arvodet.

Tränare/ledare:

Ta alltid reda på var spelhallen ligger.

Åk i god tid innan matchstart.

Finns det ingen domare till utsatt matchstart måste ledarna döma matchen själva.

Om man måste lämna W.O. - kontakta alltid motståndarna i så god tid som möjligt. Kontakta även domartillsättaren om det är möjligt (normalt senast fredagen före 16:00).

Om det är samma dag ska du förutom att kontakta motståndarna även domarna så kanske någon slipper åka i onödan. Lag som lämnar W.O. debiteras W.O. - avgift,  domarkostnader samt i förekommande fall hallhyra. Om ett lag måste lämna W.O. på grund av orsaker som inte kan kontrolleras (exempelvis svininfluensan) kan laget slippa  avgiften. I dessa fall ska laget skriftligen inkomma med detaljerad information om orsaken till det inträffade.

Går det inte att komma in i hallen eller om det är något problem i hallen, ring den ambulerande vaktmästaren, telefonnummer finns i hallentrén